SkyMaker AB – Mjukvara för flexibel tillverkning

Borde det inte vara enkelt att sälja och producera kundanpassade produkter?

På SkyMaker tycker vi att kundanpassade produkter ska vara prisvärda för alla, och att tillverkning ska var distribuerad, flexibel och helt automatiserad.

Vi gör detta möjligt genom att skapa mjukvarulösningar för s.k. mass customization. Främst är vår molntjänst DynaMaker som används av kunder i hela världen.

Våra mjukvarulösningar är anpassade för små och medelstora företag som vill sälja och producera kundanpassade produkter på ett kostnadseffektivt sätt. Vi har också partnerskap med andra likasinnade experter inom smart tillverkning, CPQ, e-handel och digitalisering för att skapa värde för våra kunder.

Flexibla produkter genom flexibel automation

Tillverkning på 2020-talet präglas av flexibilitet och uppkopplade maskiner – ställkostnader och långa ställtider hör till det förflutna. Moderna fabriker erbjuder oändliga möjligheter att automatisera processer och detta påverkar hur produkter säljs, tillverkas och levereras.

Vi vet däremot om att en stor del av tillverkningsindustrin inte har förstått hur deras produkter och erbjudanden kan dra nytta av den här flexibiliteten. De här toppmoderna fabrikerna kan användas till så mycket mer än bara massproduktion. Om ställkostnaderna är så mycket lägre tack vare de flexibla maskinerna, varför inte vara flexibel med vad som produceras?

Svaret på frågan är att det ofta saknas flexibel mjukvara som en brygga mellan vad kunden vill ha och försäljning och tillverkning, och det är det problemet som vi på SkyMaker hjälper till att lösa.

Vi automatiserar produktdesign genom mjukvarulösningar

Med vår bakgrund som maskiningenjörer skapar vi bryggan mellan försäljning och tillverkning av produkter som ska kundanpassas och tillverkas efter kundernas specifikationer. I en värld där tid är pengar är att designa varje produkt för hand en konst reserverad för lyxvaror som en väldigt liten del av världens befolkning kan ta del av. För att göra helt kundanpassade produkter som alla kan köpa behöver vi se bortom modularitet och fixa storlekar.

Detta är anledningen till att vi 2013 startade vår resa mot att möjliggöra mass customization genom att utveckla moderna mjukvarulösningar för CAD, konfigurering och automatisering av processer. Vi tycker att kundanpassade produkter ska vara tillgängliga och prisvärda för alla, vilket utmanar paradigmet om att kundanpassade produkter alltid har en extra nolla på prislappen.

”Kundanpassade produkter ska vara prisvärda för alla, och tillverkning ska vara distribuerad, flexibel och helt automatiserad”

Kristofer Skyttner, VD och grundare av SkyMaker

Skapat av svenska ingenjörer

På SkyMaker är vi ett gäng engagerade ingenjörer som delar en passion för produktdesign, flexibel tillverkning och automation. Med rötterna i norden är vår miljö präglad av digitalisering, automation och hållbarhet, och vi eftersträvar att hålla hög nordisk kvalitet.

Var och en har olika kunskaper och erfarenheter som hjälper oss att förstå våra kunders behov. Vad vi har gemensamt är problemlösningsförmåga, initiativförmåga och verktygslådan från civilingenjörsexamen. Teamwork och samarbete är viktigt för oss, och vi samarbetar gärna med andra högspecialiserade företag.

Vårt kontor finns i Linköping som är känt för sitt innovativa företagsklimat som är hem åt både universitet, science park och flera välkända och forskningstunga företag. Här kan vi växa och inspireras.

Hör av dig till oss!

Vi är här för att göra skillnad och för att göra mass customization det normala. Vill du veta mer om oss? Eller våra mjukvarulösningar? Eller hur det är att vara del av team SkyMaker? Hör gärna av dig!